…was ik maar direct naar deze handspecialist doorverwezen

Vorig jaar september 2016 brak ik de pink van de linkerhand ongelukkig. Het kon niet gezet worden en er moest een operatie aan te pas komen. De hele pink werd opengesneden maar de breuk was te gecompliceerd voor plaatjes en schroeven. Dus werd het weer dichtgemaakt en was een externe fixatie het gevolg. Volgens de artsen moest ik er rekening mee houden dat ik er een stijve pink aan over zou houden.

De minimaal 8 weken fixatie werden er 10. Helaas had ik geen geluk want de pinnen begonnen te zweren, met een fikse antibioticakuur eind december 2016 tot gevolg. Begin januari 2017 ging de fixatie eraf en moest ik bewegingstherapie bij de fysiotherapeut gaan volgen. Ik heb dat intensief gedaan en resulteerde in enige bewegelijkheid. Echter, niet tot tevredenheid van mijzelf en de fysiotherapeut. Er zat enige progressie in de bewegelijkheid van mijn pink, maar dat hield niet over.

Uiteindelijk doorverwezen naar een handtherapeut van Handtherapie Twente, waar ik nog onder behandeling ben. We zijn nog niet klaar, maar er is al een duidelijke verbetering! Ik vraag me dan ook af waarom ik niet direct naar deze specialist ben doorverwezen.

Dhr. J. L. uit Ootmarsum