Handtherapie bij sportletsels

Handtherapie bij sportletsels

Sportletsels van de hand en/of pols komen frequent voor bij sporters. Zeker sporten zoals volleybal, korfbal, basketbal en turnen zijn sporten waar deze klachten veel voorkomen. Sportletsels kunnen variëren van overbelasting, scheuren van de banden, blessures en botbreuken. Kortom een groot scala aan in klachten.

Onderzoek

Wij bij Handtherapie Twente zijn gespecialiseerd in problematiek van de pols en hand regio. Ook wanneer het gaat over sportblessures. Het onderzoek zal zich niet alleen richten op het letsel/blessure, we richten ons ook op je sport, hoe je beweegt en proberen te achterhalen waar de klacht ontstaat om herhaling van de klacht eventueel te voorkomen.

Behandeling

De behandeling is gericht op de resultaten die we hebben gevonden tijdens het onderzoek. De doelen van de behandeling gaan in overleg met jou en kunnen dus ook gaan over het hervatten van de sport. Hierbij zullen we ook kijken naar de mobiliteit en de kracht van de pols en/of hand. De behandeling kan bestaan uit:
  • Mobiliteit/beweging/souplesse van het gewricht verbeteren d.m.v. mobiliserende oefeningen;
  • Het verbeteren van de kracht in de pols en/of hand;
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen van de pols en/of hand;
  • Het geven van informatie en advies over de aandoening en de behandeling. Daarnaast kan er advies en informatie worden gegeven over hervatting van je sport;
  • Indien nodig wordt er een spalk op maat gemaakt.