Ons team

Ons team 

 

Voor een goed en prettig herstel is het belangrijk dat u zich vertrouwd en op uw gemak voelt bij de therapeuten van Handtherapie Twente. We gaan immers een intensieve samenwerking aan.

Vele handen maken licht werk. We stellen ons team daarom graag aan u voor.

Mijn naam is Thomas Mosman. Na mijn opleiding fysiotherapie in Groningen in 2001 te hebben afgerond ben ik gaan werken in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) o.a. op de afdelingen traumatologie en neurologie. Hierbij nam ik poliklinisch deel aan het handenteam van het UMCG. Vanaf dat moment heeft dit prachtige specialisme me niet meer losgelaten.

Met als resultaat dat ik in 2004 kon beginnen als fysio- en handtherapeut in het Medisch Spectrum Twente (MST) op traumatologie / hartrevalidatie en het handenteam van het ziekenhuis. Na het volgen van diverse cursussen en jarenlange ervaring te hebben opgebouwd, heb ik in 2009 de handspecialisatie opleiding aan het Erasmus Medisch Centrum (EMC) te Rotterdam gevolgd en succesvol afgerond.

Voor de regio Twente sta ik tezamen met mijn collega’s Ester Huuskes, Reina Tegelaar, Linda Heijnsdijk en Hanneke Maartens geregistreerd als gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL) bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT).  Tevens fungeer ik als gastdocent op o.a. Saxion Hogescholen op de opleiding fysiotherapie, begeleid ik stagiaires handtherapie (NPI) en geef ik scholing over handtherapie aan specialisten, arts-assistenten, huisartsen, bedrijfsartsen en fysio- en ergotherapeuten uit de eerste lijn.

Sinds 2016 ben ik samen met Ester Huuskes eigenaar van Handtherapie Twente.

Ester Huuskes is mijn naam en in 2002 heb ik de Opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen afgerond. In 2003 ben ik als ergotherapeut in het Medisch Spectrum Twente (MST) begonnen. Met de jaren kwamen er steeds meer handletsels binnen en werd ook mijn interesse in dit specialisme gewekt. Om mij verder te specialiseren op het complexe gebied van handen, heb ik in 2009 de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam gevolgd en succesvol afgerond.

Binnen het Handencentrum heb ik mijn ruime ervaring en kennis verder kunnen uitbreiden. Omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van hand- en polsaandoeningen houd ik mijn kennis op peil middels het volgen van cursussen en het bezoeken van symposia. Sinds 2016 ben ik samen met Thomas Mosman, eigenaar van Handtherapie Twente.

Graag stel ik me via deze weg voor; ik ben Linda Heijnsdijk en sinds 1 juni 2016 werkzaam bij Handtherapie Twente.

In 1991 heb ik mijn opleiding tot ergotherapeut in Hoensbroek afgerond. Na enkele jaren als ergotherapeute in een verpleeghuis gewerkt te hebben, ben ik vanaf 1995 aan de slag gegaan bij het Medisch Spectrum Twente. In 1996 heb ik samen met een collega het initiatief genomen om een specifieke handtherapie afdeling op te starten binnen het MST. Dit initiatief is uitgegroeid tot een professionele afdeling met een handenteam van 8 handtherapeuten.

Via diverse cursussen op het gebied van handtherapie en het volgen van de Handopleiding aan het Erasmus in 2009, heb ik mij verder in deze mooie maar complexe discipline gespecialiseerd.

In 2013 heb ik een handtherapie afdeling opgezet in de poliklinieken van Haaksbergen. Op het gebied van scholing draag ik mijn kennis en kunde met enthousiasme over aan studenten van het Saxion, huisartsen, bedrijfsartsen en fysiotherapeuten.

Begin 2016 besloot MST na 20 jaar te stoppen met handtherapie. Gelukkig kan ik mijn passie voor handtherapie voortzetten bij Handtherapie Twente en ben ik gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL).

Mijn naam is Reina Tegelaar. In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute in Enschede.

Kort daarna kreeg ik een baan in het ziekenhuis “de Stadsmaten”. Door de jaren heen ben ik op veel klinische afdelingen werkzaam geweest, maar de laatste jaren op de chirurgie. Poliklinische fysiotherapie is altijd een groot deel van de werkzaamheden geweest: eerst in de hartrevalidatie maar vanaf 2000 steeds meer op het gebied van handproblematiek. Omdat het specialisme zo veelzijdig en boeiend is, ben ik met veel enthousiasme deze richting van het vak op gegaan.

De praktijk opleiding Handtherapie van het Erasmus Medisch Centrum/Rotterdam is hiervoor een stevige basis. Deze opleiding heb ik in 2006 afgerond.

Handtherapie is een relatief jong specialisme en volop in beweging. Hierdoor heb ik voldoende mogelijkheden mijn kennis en kunde verder te ontwikkelen bij Handtherapie Twente. Net als mijn collega’s Thomas Mosman en Linda Heijnsdijk, ben ik gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL).

Graag stel ik me even aan u voor. Mijn naam is Hanneke Maartens-Zocca ik ben gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL) en vanaf begin 2017  werkzaam bij Handtherapie Twente. Een praktijk die gespecialiseerd is in het behandelen van hand- en polsklachten en net als ik gelooft dat oplossingen voor hand/pols beperkingen binnen handbereik liggen, als we de mens achter het letsel of de beperking maar blijven zien.

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens één van mijn stages maakte ik kennis met het specialisme handtherapie. Ik weet nog dat ik dacht: een hand lijkt maar zo’n klein onderdeel van een lichaam, maar wat is het toch een mooi en goed samenwerkend systeem! Wat mij fascineerde is hoe alle radertjes in elkaar passen en vooral het uitvinden welk radertje er voor een disbalans zorgt bij pijnklachten. Daarom ben na de studie gaan werken als handtherapeut en heb ik me verder ontwikkeld in dit specialisme.

Wat maakt voor mij, handtherapie nog steeds tot het mooiste vak? Op de eerste plaats, de cliënten. Iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met een hand/pols probleem. Daarnaast de diversiteit aan klachten. Elke klacht is weer anders. Het klinisch redeneren, dus wat je ziet, hoort en voelt koppelen aan je medische kennis en de creativiteit om samen met de cliënt op zoek te gaan naar oplossingen; waar komen de pijnklachten vandaan? Kan dit anders? En hoe zou dit anders kunnen?

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Maikel Engelaar en sinds januari 2018 ben ik handtherapeut bij Handtherapie Twente.

Ik heb Fysiotherapie gestudeerd bij Saxion Hogeschool Enschede en tijdens mijn ziekenhuisstage, in het 2e jaar, in aanraking gekomen met het handtherapie specialisme. Mijn interesse was direct gewekt en ik genoot dan ook van de additionele handtherapie colleges in het 4e jaar, gegeven door Thomas Mosman.

Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan als fysiotherapeut in Nijverdal, echter handtherapie bleef trekken. Handen zijn zo’n belangrijk instrument. Voor iedereen. Bij een hand/polsaandoening ben je letterlijk en figuurlijk om het hand. Daarnaast is de hand anatomisch zo ingenieus dat het me heeft doen besluiten om de opleiding handtherapie te volgen en succesvol af te ronden.

In mijn werk als hand-fysiotherapeut bij Handtherapie Twente verbreed ik elke dag weer mijn kennis ten aanzien van wondgenezing, complicaties bij herstel na een hand/polsletsel of operatie, het vervaardigen of aanmeten van spalken, oefentherapie e.d.. Goed, actief en nauw overleg met cliënt, artsen en collega’s vergroten de kans van slagen en maken het werk nog mooier, persoonlijker en dynamischer.

Ik hoop dan ook nog vele cliënten te mogen begeleiden in het herstel en verbeteren van handfuncties zodat een ieder werk, sport en hobby’s weer zelfstandig en gelukkig kan oppakken.

Ons team biedt u graag een helpende hand in het verbeteren van uw handfunctie. We zien u graag terug in één van onze Handtherapie Twente praktijken.