vergoedingen

Handtherapie Twente vergoedingen

Vergoeding handergotherapie
Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. U heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. De vergoeding wordt hierbij verrekend met uw eigen risico, dit is in 2024 vastgesteld op 385 euro. Mogelijk heeft ook nog extra uren uit een aanvullend pakket, voor de precieze vergoeding hiervan kunt u de polis nakijken. Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9). Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.
 
Vergoeding handfysiotherapie
Fysiotherapie zit niet in het basispakket van de zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw aanvullend pakket krijgt u een aantal behandelingen vergoed, of tot een bepaald bedrag. Lees hiervoor uw polis door. Wanneer u dus een basisverzekering heeft gekozen, dan ontvangt u facturen van ons wanneer u behandelingen heeft bij de handfysiotherapeut. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie aan het begin van ieder nieuw jaar.
 
Chronische code fysiotherapie
Heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.
 
Vergoeding spalken
We hebben bewust geen spalk contract afgesloten bij de verzekeraars, simpelweg omdat dit voor ons niet kostendekkend is. De kosten voor spalken zijn afhankelijk van de grootte en variƫren gemiddeld tussen de 12.50 en 49.50 euro per spalk.
 
Factuur
Wanneer u door uw verzekerde behandelingen heen bent, of wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie sturen wij u een factuur per e-mail. NB: Als u uw afspraak niet nakomt of niet tijdig afzegt (24 uur van tevoren) wordt de afspraak in rekening gebracht.