Nieuwsbericht

Zorg voor patiënten met hand- of polsletsel.

Handtherapie Twente staat in het nieuwsbericht van de Tubantia van 16 september 2016. Ons handenteam hoopt zoveel mogelijk mensen te mogen gaan helpen, want een letsel of aandoening aan de hand- of pols is een grote zorg.

ENSCHEDE – Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft er een nieuwe praktijk bij. Vanaf 3 oktober 2016 kunnen mensen met hand- of polsproblemen terecht bij Handtherapie Twente, op de begane grond van het MST.

Handtherapie Twente biedt patiënten specialistische zorg op het gebied van enkelvoudige en complexe hand- en polsaandoeningen. De praktijken van Handtherapie Twente zijn ook gevestigd in de poliklinieken van MST Oldenzaal en Haaksbergen. Deze kenmerken zich door korte lijnen met (huis)artsen en andere disciplines, handspreekuren met specialisten, cliëntgerichte behandelingen, scholing en innovatieve spalken- en behandelmethoden.

In Nederland zijn er jaarlijks 70.000 gevallen die met handletsel te maken hebben. In de regio Twente zijn dat er minstens 3.000. Voor de patient is het van groot belang dat er direct na de operatie of het opgelopen letsel met de juiste behandeling gestart wordt. Door zo snel mogelijk te werken aan een optimaal herstel, wordt voorkomen dat kleine handletsels grote gevolgen hebben.

De therapeuten van Handtherapie Twente werken intensief samen met regionale huisartsen, chirugen van onder meer MST en revalidatieartsen van ’t Roessingh. De laatste twee zijn op meerdere dagdelen gevegstigd op de locatie in Enschede. In gezamenlijke besprekingen wordt het optimale behandelplan voor de patiënt uitgewerkt en de voortgang besproken.

Einde nieuwsbericht Tubantia

—————-

In het MST nieuwsbericht  van 15 september 2016 werd Handtherapie Twente aangekondigd als nieuwkomer in het MST te Enschede. Vanaf 3 oktober a.s. zullen wij de eerste cliënten op deze locatie behandelen.

handtherapie-twente_team

Eén van de eerste nieuwe bewoners van MST aan het Koningsplein te Enschede is de snelgroeiende eerstelijns hand- en polszorg praktijk Handtherapie Twente.

Handtherapie Twente biedt patiënten specialistische zorg op het gebied van enkelvoudige en complexe hand- en polsaandoeningen. De praktijken van Handtherapie Twente, ook gevestigd in de poliklinieken van MST Oldenzaal en Haaksbergen, kenmerken zich door korte lijnen met (huis)artsen en andere disciplines, handspreekuren met specialisten, cliëntgerichte behandelingen, scholing en innovatieve spalken- en behandelmethoden.

Nederland telt jaarlijks ruim 70.000 gevallen van handletsel. In de regio Twente zijn dat er minstens 3.000. Het is voor de patiënt van groot belang om direct na de operatie of letsel te starten met de juiste behandeling. Door zo snel mogelijk met de patiënt te werken aan optimaal herstel wordt voorkomen dat kleine handletsels, grote gevolgen hebben.

De handtherapeuten van Handtherapie Twente werken hiervoor intensief samen met regionale huisartsen, chirurgen van onder meer MST en revalidatieartsen van ’t Roessingh, welke ook meerdere dagdelen gevestigd zijn op deze locatie. In gezamenlijke besprekingen wordt het optimale behandelplan voor de patiënt uitgewerkt en de voortgang besproken.

Door uitgebreide nascholing en meer dan 20 jaar poliklinische ervaring is Handtherapie Twente de regionale expert in de behandeling van verschillende letsels en aandoeningen bij handen.

Voor meer informatie www.handtherapietwente.nl.

Einde nieuwsbericht MST nieuws