Maatregelen handtherapie met betrekking tot het coronavirus

Datum:                        12 maart 2020

Beste cliënt,

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan hanteren wij binnen onze handtherapie praktijken de volgende voorzorgsmaatregelen:

Wij vragen uw aandacht en medewerking bij het volgende:

  • Was uw handen zorgvuldig met zeep of reinig uw handen bij binnenkomst en vertrek met desinfecterende handgel/handalcohol
  • Droog uw handen af met papieren handdoekjes uit de dispenser, aanwezig in de praktijken
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papier zakdoekjes bij het snuiten van uw neus en gooi deze direct weg
  • Volg het advies van uw handtherapeut op met betrekking tot (hand)hygiëne en persoonlijke (wond)verzorging.

Wij heten u te allen tijde van harte welkom in onze praktijken, echter bij binnenkomst en vertrek zullen wij u geen hand geven.

Verder zullen wij vaker o.a. behandeltafels, oefenmaterialen, kranen en deurklinken desinfecteren.

De handtherapeut wast altijd vooraf aan behandeling de handen met water en zeep of desinfecterende handgel/handalcohol. Indien nodig worden er handschoenen gedragen (o.a. post operatief).

Daarnaast hanteren wij de werkwijze opgesteld door het RIVM:

Hebt u koorts (>38⁰ Celsius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en hebt u contact gehad met een patiënt met het coronavirus of bent u de afgelopen 14 dagen in een gebied geweest waar het Corona virus heerst? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Bent u in een van deze gebieden geweest en hebt u alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat u zo min mogelijk contact hebt met anderen. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijgt u koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

Bij twijfel verzoeken wij u om uw afspraak (tijdig) af te zeggen.

Team Handtherapie Twente